Naslovna Glavno jelo Jednostavni, jeftini i ukusni: 4 recepta za pripremu piletine

Jednostavni, jeftini i ukusni: 4 recepta za pripremu piletine

2902
0
Foto: Shutterstock

Zanimljivi predlozi od piletina za današnji ručak.

Ražnjići od piletine i sira

Sastojci:

  • kačkavalj
  • pileće grudi
  • mlevena crvena paprika
  • so, biber
  • brašno
  • jaja
  • prezle
  • štapići za ražnjić

Priprema: 
Kačkavalj isecite na deblje pravougaonike i stavite na štapiće za ražnjić. Meso isecite na trakice, ali ga prethodno malo ulupajte. Svaku trakicu obmotajte oko kačkavalja. Svaki ražnjić uvaljajte u brašno koje ste začinili, jaja i prezle. Pržite u puno ulja dok ne dobiju zlatnu boju ili ih možete peći na 180°C oko 25 minuta.

Ražnjići od piletine, tikvica i kačkavalja

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 350 g mlevenog pilećeg mesa
  • mlevena crvena paprika
  • so, biber
  • prezle
  • 50 g parmezana
  • kačkavalj
  • 1 jaje
  • štapići za ražnjić

Priprema:
Kačkavalj isecite na tanke pravouganike i stavite na štapiće za ražnjić. Izrendajte tikvice. U posudi pomešajte piletinu, so, biber, mlevenu crvenu papriku, parmezan, tikvice, 2 kašike prezli i jaje. Lepo sjedinite. Ovom smesom lepo obmotajte kačkavalj tako da ceo pokrijete. Umočite u prezle, malo nauljite i pecite na 200°C 20 minuta.

Pročitajte i:  Starinski recept: Koh od griza

Ražnjići sa piletinom i povrćem

Sastojci:

  • pileće grudi
  • paprika
  • patlidžan
  • so, biber
  • prezle
  • jaje
  • brašno

Priprema: 
Piletinu posolite i pobiberite, pa isecite na trakice, kao i patlidžan i papriku. Zatim stavite jedan red paprike, mesa, pa patlidažana, pa mesa, pa paprike. To sve nabodite na štapiće za ražnjić. Uvaljajte u brašno, pa jaje, pa prezle. Pecite na 190°C 15 minuta.

Ražnjići sa piletinom i kukuruznim pahuljicama

Sastojci:

  • pileće grudi
  • jaje
  • prezle
  • korn flejks (kukuruzne pahuljice)

Priprema: 
Piletinu isecite na deblje trakice i stavite na šatpiće za rižnjić. Zatim i uvaljajte u jaje i prezle pomešane sa kukuruznim pahuljicama. Kukuruzne pahuljice stavite u kesu za zamrzivač, pa ih ulupajte oklagijom pre nego što pomešate sa prezlama. Pržite u vrućem ulju oko 5 minuta do zlatno braon boje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.