Naslovna Glavno jelo Jednostavan i lagan ručak: Pileći file sa medom i susamom

Jednostavan i lagan ručak: Pileći file sa medom i susamom

588
0
Foto: Shutterstock

Sastojke potrebne za pripremu ovog specijaliteta verovatno već imate u svom domaćinstvu, a iako niste vrsna kuvarica umećete da napravite.

Sastojci:

2 veća pileća filea
50 ml paradajz sosa
120 ml soja sosa
susamovo ulje po želji
100 g meda
50 g smeđeg šećera
1 srednja glavica luka
3 čena belog luka
120 ml vode
kafena kašičica tucane paprike
1 kašika kukuruznog brašna
1 kašika semena susama
3 struka mladog luka
ulje
so
biber po ukusu

Priprema:
U činiji pomešajte sos od paradajza, soja sos, med, tucanu papriku, smeđi šećer i susamovo ulje. Vodite računa da se šećer potpuno rastopi. Napravljenu marinadu ostavite sa strane.
Za to vreme, sitno iseckajte crni i beli luk. U dubokom tiganju zagrejte ulje, pa luk propržite dok ne postane staklast. Kada luk omekša, dodajte beli luk i nastavite s dinstanjem minut-dva.
Stavite pileće grudi u tiganj i prelijte ih unapred pripremljenom marinadom. Zatim dospite vode i pustite da se krčka. Nakon pola sata, okrenite meso, kako bi se podjednako ispeklo s obe strane. Vratite poklopac i ostavite na umerenoj vatri još pola sata.
Dok se meso dinsta, grubo nasecite mladi luk i propržite susamovo seme u tiganju.
Pečeno meso izvadite iz marinade, pa u nju dodajte kukuruzno brašno, da bi nastao gušći sos. Meso servirajte, prelijte sosom, a od gore pospite seckani mladi luk i proprženi susam.
Vaš pileći file u aromatičnom sosu je spreman! Predlažemo da ga poslužite uz kuvani pirinač i brokoli spremljen na pari. Prijatno!

Pročitajte i:  Domaći recept za palačinke sa kiselim mlekom (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: mogujatosama.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.