Naslovna Glavno jelo JAPANSKO JELO: Pohovane kriške povrća ili tempura od povrća

JAPANSKO JELO: Pohovane kriške povrća ili tempura od povrća

1393
0
Foto: Shutterstock ID: 1455656849

Tempura je japansko jelo koje je praktično i brzo se priprema. To su pohovane kriške povrća (ili mesa ili morskih plodova) koje trebate da isečete tanko da se isprže, a da istovremeno pohovan sloj ostane hrskav.

Sastojci: 

  • 200 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • ledena kisela voda
  • povrće po izboru (tikvice, crni luk, patlidžan, šargarepa, sladak krompir, boranija, prokelj, pečurke, blitva…)

Priprema:
Pomešajte brašno, sipajte ledenu vodu i sjedinite. Smesa treba da bude nešto gušća od pavlake. Nemojte da preterate sa mešanjem jer tempura treba da ima grudvice od brašna.

Povrće isecite po želji, pa umočite u smesu. Malo protresite da uklonite višak, pa pržite u dubokom tiganju na dosta vrelog ulja, dok ne dobiju zlatnu boju. Iscedite višak masnoće na ubrusu.

Pročitajte i:  Kupus pita iz tiganja: Za nekih 20 minuta na stolu imate doručak ili večeru (VIDEO)

Tempuru od povrća jedite dok je vruća, jer kako se povrće hladi ispušta paru, pa poh neće biti hrskav nego gnjecav.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.