Naslovna Glavno jelo Vikend doručak: Specijalitet sa jajima i povrćem fantastičnog ukusa

Vikend doručak: Specijalitet sa jajima i povrćem fantastičnog ukusa

1902
0
Foto: Printscreen/YT/Uradi sama-Ideje za kreativce

Okupite porodicu za stolom i oduševite ih pripremom ovog doručka.

Sastojci:

  • 1 paprika
  • ½ kg paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 3 jajeta
  • malo feta sira
  • svež peršun
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • malo tucane paprike (po želji)
  • malo timijana
  • kašičicu kumina

Priprema:
U blenderu sameljite paradajz. Iseckajte crni, beli luk i papriku na kockice. U tiganju zagrejte ulje, pa dodajte crni i beli luk i papriku. Dinstajte nekih 5 minuta, a zatim dodajte paradajz pire. Zatim dodajte šećer, mlevenu papriku, tucanu papriku, timijan i kumin. Sve promešajte i na umerenoj temepraturi dinstajte još 10 minuta (dok ne ispari sva tečnost iz paradajza).  Napravite udubljenja u povrću u koja ćete dodati jaja. Poklopite i pojačajte temeperaturu malo. Kada su jaja gotova, pospite sa malo seckanog peršuna i malo feta sira.

Pročitajte i:  Ove činjenice o cvekli sigurno niste znali

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: uradisama-idejezakreativce

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.