Naslovna Glavno jelo JAGNJEĆA KAPAMA – ukusan recept koji su i Turci preuzeli od nas

JAGNJEĆA KAPAMA – ukusan recept koji su i Turci preuzeli od nas

4100
0
Foto: Shutterstock

Ovo je recept iz stare tradicionalne kosovske kuhunje. Glavni sastojci su spanać i jagnjetina i upravo zbog toga su ga i Turci preuzeli od Srba.

Sastojci:

800g jagnjetine
1 glavica luka
1 struk praziluka
500g spanaća
1/2 l bujona ili supe od kocke
brašno, ulje
so, mlevena crvena paprika
ovčije kiselo mleko

Priprema:
Meso iseckajte na kocke i ostavite sa strane. Luk i praziluk očistite i sitno naseckajte. Kocke mesa posolite i uvaljajte ih u brašno, pa ih kratko propržite na malo vrelog ulja, da blago porumene sa svake strane. Izvadite meso, pa u istu masnoću stavite luk, posolite i pržite mešajući dok ne porumeni. Vratite meso, dodajte praziluk i nalijte bujonom. Pospite sa pola kašičice crvene mlevene paprike i kuvajte polupokupljeno na umerenoj vatri dok meso ne omekša.

Pročitajte i:  UNIVERZALAN RECEPT: Ovako se pravi bilo koji POTAŽ OD POVRĆA

Dodajte opran spanać i poklopite da se potpari i svene. Skinite poklopac, promešajte i kuvajte dok se malo ne ukrčka.

Služite sa ovčijim kiselim mlekom. Može i sa kravljim, ali neka bude ono punomasno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.