Naslovna Glavno jelo Izbegnite monotoniju doručka: Ukusni predlozi za celu nedelju

Izbegnite monotoniju doručka: Ukusni predlozi za celu nedelju

2433
0
Foto: Shutterstock

Učinite ovsenu kašu svaki dan drugačijom! Pripremili smo za vas sedam ukusnih predloga za svaki dan u nedelji.

Ponedeljak: ovsena kaša od čokolade i banane
Zagrejati pola litra mleka. U ključalo mleko dodajte 6 kašika ovsenih pahuljica i nekoliko kašika kokosovih pahuljica. Kuvajte oko tri minuta. Izmešajte oguljenu bananu sa orasima i dodajte četiri kašike rendane čokolade. Da li više volite slađe? Po želji, deo kaše možete ukrasiti šlagom.

Utorak: kaša sa ukusom kapućina
U teglu stavite 3/4 šolje ovsenih pahuljica, kašiku šećera u prahu, 10 g kapućina, nekoliko kockica čokolade. Sipajte mleko i protresite teglu da se sastojci pomešaju. Staviti u frižider preko noći. Ujutru dodajte svoje omiljeno voće – i spremno je!

Sreda: kaša od višnje i kokosa
Prpržite kokosove pahuljice. Pola čaše mleka prokuvajte sa 2 kašike šećera i dodajte oko 10 grama ovsenih pahuljica. U kipuću masu dodajte kokosove pahuljice i šaku višanja. Prijatno!

Četvrtak: kaša sa mangom i mandarinama
Pomešajte 200 ml kokosovog mleka sa 300 ml vode, začinite sa malo vanilin šećera. Dodajte 10 kašika ovsenih pahuljica i malo šećera po ukusu. Kuvajte 3 minuta. Kašu stavite u posudu i dodajte mango, mandarinu, kivi. Pospite orasima i kokosom.

Pročitajte i:  Od gotovog testa napravite i slane i slatke zalogaje (VIDEO)

Petak: kaša od vanile sa bananama
Pečene pahuljice badema propržite. Prokuvajte 3/4 litra mleka sa prstohvatom soli i vanilom. Dodajte ovsene pahuljice. Kuvajte 2-3 minuta. Masu pomešajte sa dve banane. Sipajte u manje činije i ukrasite jagodama.

Subota: kaša sa sušenom brusnicom
Prokuvajte pola litra mleka. Dodajte 8 kašika ovsenih pahuljica i šest kašika sušene brusnice. Kuvajte oko 2 minuta. Smanjite temperaturu na minimum i ostavite poklopljeno još 10-15 minuta.

Nedelja: ovsena kaša sa bananom i grožđem
Prokuvajte čašu mleka, dodajte 5 kašika ovsenih pahuljica i kuvajte oko 15 minuta, neprestano mešajući. Na kraju kuvanja dodajte sitno seckanu bananu, pola kašike suvog grožđa i malo kokosa po ukusu. Ostavite kašu van toplote i držite je poklopljenu još 5 minuta. Poslužite spremno uz svoje omiljeno voće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zenskimagazin.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.