Naslovna Glavno jelo Iz bakine kuhinje stiže recept za zaboravljeno jelo: Pileći ajmokac

Iz bakine kuhinje stiže recept za zaboravljeno jelo: Pileći ajmokac

4090
0
Foto: Shutterstock

Jednostavno starinsko jelo koje se lako priprema, a možete biti sigurni da će ga i deca obožavati.

Sastojci:

1 pileće grudi
veza zeleni za supu
5-6 čenova belog luka
3 kašike brašna
komadić putera ili malo ulja
2 kašike limunovog soka ili sirćeta
so
beli biber

Priprema:
Od pilećih grudi i zeleni skuvati supu. Skuvano meso odvojiti od kosti, skinuti kožicu, pa iseći na krupnije komade.
Sad napraviti ajmokac: na malo putera ili ulja kratko propržiti sitno iseckan beli luk, dodati brašno, pa nalivati sa nekoliko kutlača supe (oko pola litra), uz neprestano mešanje. Kada je sos umerene gustine, spustiti komade mesa i ostaviti na tihoj vatri još nekoliko minuta.
Ako je sos pregust, razrediti ga supom. Začiniti belim biberom i limunovim sokom ili sirćetom pre služenja.

Pročitajte i:  NIKO JOJ NEĆE ODOLETI: Pripremite pileću salatu sa kikirikijem (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: secanja.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.