Naslovna Glavno jelo Italijansko jelo na Džejmijev način: Krompir sa lukom zapečen u rerni

Italijansko jelo na Džejmijev način: Krompir sa lukom zapečen u rerni

9540
0
Foto: Shutterstock

Krompir Al Forno je tradicionalno italijansko jelo, a Džejmi Oliver je na svom kanalu podelio recept za ovaj aromatični krompir.

Sastojci:

1 kg krompira
2 glavice komorača
2 luka
8 čena belog luka
600 ml punomasnog mleka
400 ml pavlake za kuvanje
5-6 inćuna u ulju
50 g narendanog parmezana
6 lovorovih listova
15 g svežeg ruzmarina
malo muskatnog oraščića
so
biber

Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Ogulite krompir i narežite ga na krugove debljine oko 1 centimetara. Pomešajte ih s narezanim komoračem i lukom, pa prebacite sve zajedno u pliću vatrostalnu posudu. U posebnom loncu zagrejte mleko i pavlaku za kuvanje u koje ste dodali naseckani beli luk, inćune, ruzmarin, lovorov list i malo muskatnog oraščića. Kratko kuvajte na umerenoj temperaturi dok se ukusi ne sjedine. Izvadite ruzmarin i lovorov list iz lonca, dodajte većinu sveže narendanog parmezana, sve dobro promešajte, posolite i pobiberite po želji. Smesu prelijte preko krompira i komorača. Po vrhu krompira narendajte ostatak parmezana. Prekrijte vatrostalnu posudu aluminijskom folijom i tako pecite krompir 30 minuta u rerni. Skinite aluminijsku foliju s posude i nastavite peći krompire još 45 minuta.

Pročitajte i:  KRALJICA MEĐU TORTAMA: Kremasto čoko savršenstvo (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.