Naslovna Glavno jelo Idealno za početnike: 4 jednostavna recepta koja svi mogu da naprave

Idealno za početnike: 4 jednostavna recepta koja svi mogu da naprave

2055
0
Foto: Shutterstock

Predlozi za jela koja se lako pripremaju, a snaći će se i neiskusne domaćice jer su obroci jednostavni.

Pica

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 1/2 šolje vode
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2/3 šolje brašna
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice suvog kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 šolje paradajz sosa
  • 2 šolje rendane mocarele
  • tanko sečena kobasica po izboru

Priprema:
U tiganja sipajte vodu, maslinovo ulje, brašno, šećer, suvi kvasac, so i lepo promešajte. Zatim rasporedite po celom tiganju, pa preko sipajte paradajz sos, mocarelu i kobasicu. Stavite na šporet i poklopite. Pecite 10 minuta poklopljeno i 5 minuta bez poklopca.

Makarone sa sirom

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 5 šolja mleka
  • 1 kutija makarona
  • 1/2 šolje putera
  • 2 šolje čedara
  • so
  • biber

Prirpema: 
Sipajte mleko u šerpu i kada provri dodajte makarone. Kuvajte malo, pa dodajte puter, čedar, so i biber. Sve lepo mešajte i kad se sjedini je gotovo.

Takosi

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka
  • 2 šolje belog mesa
  • so
  • 1/2 šolje kisele pavlake
  • 1 kašičica soka od limete ili limuna
  • 1/4 šolje peršuna
  • tortilja

Priprema: 
Sipajte maslinovo ulje u tiganj i zagrejte. Zatim dodajte sitno seckani beli luk i propržite. Onda dodajte belo meso, pavlaku, sok od limete i peršun. Posolite. Kada se to isprž, prepecite tortilju 3 minuta i punite je nadevom od belog mesa.

Pročitajte i:  Ukus Italije u vašem domu: Kaneloni sa mesom

Makarone sa piletinom i pečurkama

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 2 kašika maslinovog ulja
  • 250 g belog mesa
  • so
  • biber
  • 2 šolje iseckanih pečuraka
  • 1 crni luk
  • 3 šolje pilećeg bujona
  • 1 ½ šolja pavlake za kuvanje
  • 1 šolja crvenog vina
  • makarone

Priprema:
U dublju šerpu sipajte kašiku maslinovog ulja i kada se zagreje dodajte piletinu isečenu na kockice. Posolite i pobiberite. Kada meso bude gotovo izvadite ga, a u šerpu dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja, pa ubacite pečurke isečene na listove i crni luk na trake. Posolite i pobiberite. Kada se to propži dodajte piletinu, pa sve to prelijte sa pilećim bujonom, pavlakom za kuvanje i vinom. Dodajte makarone i poklopite. Kuvajte dok makarone ne budu gotove. Pospite sa parmezanom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.