Naslovna Glavno jelo Hrskavi krompir iz rerne sa slaninom i lukom

Hrskavi krompir iz rerne sa slaninom i lukom

1503
0
Foto: Shutterstock

Ono, kad se promrzli vraćate kući s posla, napolju je minus, pa i sneg, bezvoljni ste i umorni, lenji za kuvanje, samo jedno vas može oraspoložiti: polutke krompira sa slaninom i lukom.

Sastojci:

krompir
mesnata slanina
luk
so
bučino ulje

Priprema:
Krompir s korom dobro operite, izribajte sunđerom i obrišite ubrusom. Rernu zagrejte na 200°C. Slaninu narežite na komadiće, luk na listove. Krompir prepolovite, malo posolite i pecite dok ne porumeni. Okrenite ga pri pečenju kako želite. Ako ćete na krompir staviti slaninu, kao ja, onda ga pecite na kori. Krompir iz rerne direktno stavite na tanjir, malo ga prerežite i po njemu rasporedite narezanu slaninu i luk, posolite i prelijte bučinim uljem. Možete staviti i pavlaku.

Pročitajte i:  Nikako nemojte raditi ovo nakon prženja slanine

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.