Naslovna Glavno jelo GURMANSKO UŽIVANJE: Svinjske rolnice punjene šunkom i sirom

GURMANSKO UŽIVANJE: Svinjske rolnice punjene šunkom i sirom

1422
0
Foto: Shutterstock

Rolovana jela pružaju bezbroj mogućnosti, a punjene rolnice od svinjetine su jednostavno, brzo i impresivno jelo.

Jedna od najdražih metoda pripreme namirnica i jela su svakako rolnice, odnosno namirnice koje su zarolane, smotane, uvijene, kako god ih želite zvati.

Rolovati možete apsolutno bilo šta, što ima dovoljno površine za punjenje, puniti možete bilo čime, vezati možete koncem, čačkalicama, mini ražnjićima, alu – folijom.

Možete ih kuvati, poširati, peći, pržiti, na malo ulja, u fritezi, “na suvo”… Zaista, mogućnosti koje pružaju “rolovane namirnice” su zaista neograničene.

S druge strane, rolnice su same po sebi puno konkretnije jelo od recimo običnog odreska, a da ne govorim o tome da ih kasnije možete rezati na kolutiće, ili u obliku “jedra”, odnosno da ih prilikom serviranja možete poslužiti kao  dekorativno i impresivno jelo.

Današnji recept je izuzetno jednostavan i brz, a namirnice sasvim sigurno već imate u kući.

Pročitajte i:  Zapečen turski kupus iz rerne (RECEPT)

Priprema:

Svinjske odreske istanjite tučkom za meso, u tankom sloju premažite senfom. Na njih složite sir, šunku i pečurke, začinite i zarolajte. Pričvrstite čačkalicama.

Na tiganj, na tankom sloju ulja ili masti ih zapržite sa svih strana, smanjite vatru i nastavite pržiti pokrivene poklopcem manjim od tiganja, tolikim da taman prekrije rolnice unutar tiganja (ovime pomažete toplini da prodre u unutrašnjost rolica, odnosno izbegavate rezultat u kojemu su rolnice spolja izgorele, a iznutra žive).

Odreske možete, ukoliko želite, prethodno marinirati. Svakako ih marinirajte već istanjene, da izbegnete nered koji bi dobili lupanjem takvih odrezaka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: volim-meso.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.