Naslovna Glavno jelo Gurmanska musaka od piletine, pančete, mocarele i luka

Gurmanska musaka od piletine, pančete, mocarele i luka

2711
0
Foto: Bojan Babić

Piletina, pančeta, mocarela i na kraju karamelizovani crni luk ostavljaju bez daha i najveće gurmane.

Sastojci:

500 g pilećeg filea
150 g mocarele
50 g kačkavalja
150 g šunke ili pančete
1 glavica luka
1 čen belog luka

Priprema:
Isecite file na što tanje šnite, izlupajte čekićem i začinite. Zatim u namašćeni pleh za hleb poređajte file da prekrije dno (ukrojite komade ako treba). Preko toga poređajte naseckanu šunku ili pančetu. Isecite mocarelu na tanke šnite i prekrijte šunku. Dodajte sitno naseckani beli luk i začinite po želji (prešun, paprika, biber…). Preko svega toga naseckajte ili narendajte kačkavalj. Poređajte ostatak filea, pa preko toga i šnite šunke i dobro ispritiskajte rukama. Odozgo stavite kolutove crnog luka. Pecite u rerni na 200°C barem 30 minuta i nadgledajte da ne zagori. Ako treba neka se peče i duže od 30 minuta. Povremeno prelivajte sirom koji se rastopio u posudi.

Pročitajte i:  Brze i jednostavne pogačice sa sirom i začinima

Po receptu Bojana Babića.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.