Naslovna Glavno jelo Goveđi medaljoni sa maskarpone sirom

Goveđi medaljoni sa maskarpone sirom

248
0
Foto: Shutterstock

Ljubitelji mesa će se posebno obradovati ovakovom ručku.

Sastojci:

  • 4 medaljona goveđeg filea
  • 8 šnita slanine
  • 1 kašika putera
  • 200 g maskarpone sira
  • mleveni zeleni biber
  • 1 čašica konjaka

Priprema:
Umotajte svaki medaljom u slaninu i fiksirajte koncem. U veći, zagrejani tiganj stavite preostale 4 šnite slanine da se malo proprže. Kad postanu hrskave, sklonite ih sa vatre i držite na toplom. U istom tiganju otopite puter i prodinstajte medaljone sa svih strana. Na kraju dodajte konjak i ostavite da se dinsta još malo. Poređajte medaljone u tanjir i dodajte preko njih hrskavu slaninu. U isti tiganj sipajte maskarpone i zeleni biber i ostavite da se otopi. Sipajte sos od sira pored mesa.

Pročitajte i:  Napravite savršenu domaću riblju čorbu

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.