Naslovna Glavno jelo Brzi ručak iz francuske kuhinje: PILETINA u dižon sosu sa pečurkama i...

Brzi ručak iz francuske kuhinje: PILETINA u dižon sosu sa pečurkama i kikirikijem (VIDEO)

7861
0
Foto: Iggy the cook

Uživajte u duhu francuske u vašem domu.

Sastojci:

  • 1 luk
  • 200 g šampinjona
  • veza peršuna
  • 400 g piletine
  • so i biber
  • maslinovo ulje
  • 30 g kikirikija
  • 100 ml belog vina
  • timijan
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1 kašika dižona ili senfa
  • 3 čeri paradajza

Priprema:

Posolite piletinu, pobiberite i uvaljajte u maslinovo ulje. Pržite dok ne dobije zlatno žutu boju. Odložite meso.
Izdinstajte luk, pa pečurke. Poklopite da puste sok. Posolite, pobiberite, dodajte mrvljeni kikiriki.
Dodajte belo vino, beli luk u prahu, i timijan. Stavite pavlaku za kuvanje, dižon senf i peršun. Dinstajte dok se sastojci ne sjedine.
Vratite meso i dodajte čeri paradajz.

Pročitajte i:  Od malo sastojaka dobićete preukusan ručak: Musaka bez mesa koja će se svideti svima (VIDEO)

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: Iggy the cook

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.