Naslovna Glavno jelo File minjon sa mocarelom i paradajzom

File minjon sa mocarelom i paradajzom

1066
0
Foto: Shutterstock

Uz ovakav način pripreme mesa vam ne treba prilog, a ako želite možete poslužiti sa taljatelama.

Sastojci:

  • 3/4 šolje balzamika
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika sušenog timijana
  • 1 kašika sušenog origana
  • 4 filea minjon
  • 2 paradajza
  • so
  • 4 kriške mocarele
  • sveži listovi bosiljka

Priprema: 
U maloj posudi pomešajte balzamiko, sitno seckan beli luk, med, maslinovo ulje, sušeni timijan i sušeni origano. Prelijte šnicle i ostavite da se marinira 20 minuta. Posolite i pobiberite. Zagrejte roštilj tiganj ili običan i ispecite meso sa obe strane. Zatim na vrh stavite mocarelu (ako su manji kolutovi dva, a ako su veći stavite jedan) i preko stavite po 2 paradajza koji ste isekli na kolutove.  Pecite nekih 2 min. samo dok se sir ne otopi. Ukrasite bosiljkom i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.