Naslovna Glavno jelo Fantastični predlozi za ukusnu večeru sa krompirom

Fantastični predlozi za ukusnu večeru sa krompirom

9718
0
Foto: Shutterstock

Krompir je jedna od najomiljenijih namirnica. Ako nemate ideju šta da spremate mi vam predlažemo nekoliko ukusnih recepata koji se brzo spremaju.

Šnicle od krompira s kačkavaljem

Sastojci:

5-6 krompira
šunka
2 žumanca
1 kašičica oraščića
so
kačkavalj
brašno

Priprema:
Skuvate krompir i izgnječite ga kao za pire. Dodate šunku iseckanu na sitne kockice, dva žumanca, začine i brašno. Količina brašna ne može da se odredi jer zavisi od smese. Cilj je da se dobije testo s kojim možete da napravite šnicle. Pržite ih na vrelom maslacu i odmah čim su gotove obilno ih pospete kačkavaljem dok su još vrele.

Krompir sa svežim mlekom

Sastojci:

2 jaja
200 g kačkavalja
250 g svežeg mleka
4-5 krompira
2 kašike brašna
oraščić
so
masnoća

Priprema:
Skuvate krompir i jaja – krompir isečete na šnite, a jaja narendate. U drugoj posudi zagrejete masnoću i zapržite brašno, nakon čega nalijete sveže mleko, promešate da se ujednači i sklonite s ringle. U mleko stavite narendana jaja, začine kao i narendan kačkavalj.
Namažete posudu za pečenje masnoćom i naređate krompir, nakon čega sipate mleko. Odozgo možete da pospete s malo prezli, nakon toga zapečete.

Pročitajte i:  PRSTE DA POLIŽETE: Lagani specijalitet za tople letnje dane

Pile s krompirom i prazilukom

Sastojci:

300 g pilećeg filea
2 struka praziluka
5 krompira
so
masnoća
ruzmarin
pola šolje belog vina.

Priprema:
Skuvate krompir i iseckate ga na kockice, a praziluk se seče na šnite. Pileće meso se dobro zaprži u masnoći, posle stavljate praziluk, zapržite i njega, na kraju dodate i krompire. Zapržite i njih i posipate začinima. Dodajete pola šolje belog vina i ostavljate da se krčka, dok vino ne uvri.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.