Naslovna Glavno jelo Brzo i jednostavno: Lagana grčka musaka sa tikvicama

Brzo i jednostavno: Lagana grčka musaka sa tikvicama

5670
0
Foto: Shutterstock

Ako nemate vremena, a želite nešto zdravo i brzo da spremite za ručak ovo je savršen recept.

Sastojci:

glavica luka
400 g paradajza
3 tikvice
250 g sira (najbolje feta-sira)
2 kašike ulja
750 g junećeg mlevenog mesa
2 kašike paradajz-pirea
so, biber
2 jajeta
2 dl kisele pavlake

Priprema:
Sitno iseckajte crni luk, a paradajz na debele kolutove. Tikvice krupno narendajte. Sir isecite na kockice ili ga narendajte. Propržite luk na ulju, dodajte meso i dinstajte još malo, pa umešajte paradajz-pire, propržite i sve posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte tikvice. Pomešajte jaja s pavlakom i posolite. Podmazan pleh napunite mlevenim mesom, prelijte pavlakom i jajima, pa odozgo poređajte kolutove paradajza. Pospite sirom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Ukrasite s nekoliko listića začinskog bilja.

Pročitajte i:  Za sve ljubitelje slatkog: Napravite sami čokoladne palačinke

Vreme pripreme: 30 minuta

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: lepaisrecna.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.