Naslovna Glavno jelo BRZ RUČAK: Lazanje sa piletinom i spanaćem

BRZ RUČAK: Lazanje sa piletinom i spanaćem

4327
0
lazanje_sa_spanacem.jpg

Lazanje na malo drugačiji način, ali ništa manje ukusne. Mleveno meso zamenite piletinom, dodajte zeleniš i uživajte u punoći ukusa ovog fenomenalnog jela.

Sastojci:

  • 1 pakovanje testenine za lazanje
  • 3 šolje kisele pavlake (20%)
  • 300 ml bujona (pilećeg ili biljnog, po ukusu)
  • 1 šolja parmezana (rendanog)
  • 30 gr putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 0,5 glavice crnog luka (veća glavica)
  • 4 čena belog luka (sečenog na kockice)
  • 5 komada pečurki (seckanih)
  • 1 komad pileće grudi (isčene na kockice)
  • so (po ukusu)
  • crni biber (mleven, po ukusu)
  • 4 šolje belog sira (sitnog)
  • 100 g spanaća

Pročitajte i: Jednostavan recept za lazanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 C stepeni. Testeninu za lazanje skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, da budu al dente.

U zagrejanu šerpu naspite bujon, kiselu pavlaku, parmezan i puter. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne u jedinstvenu masu.

Pročitajte i:  POGAČA ZA TILI ČAS: Spas kad ponestane hleba!

U zagrejan tiganj dodajte maslinovo ulje i crni luk. Prodinstajte crni luk i dodajte beli luk i seckane pileće grudi. Dinstajte par minuta, pa dodajte pečurke. Dinstajte još par minuta, posolite i pobiberite i sklonite sa vatre.

Blago premazati maslinovim uljem vatrostalnu posudu za pečenje (22 x 33 cm otprilike). Ređajte sledećim redom: testenina, sitan beli sir, mešavina iz tiganja (piletina, pečurke), mešavina iz šerpe (pavlaka, parmezan…), spanać. Ređajte tako dok imate sastojaka. Na kraju pospite sa sirom.

Pecite u rerni oko 1 sat ili dok površina ne dobije zlatno brao boju. Poslužite toplo, a preko pospite parmezan ili sir po želji i ukusu. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti-kuvar.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.