Naslovna Glavno jelo Brazilski specijalitet kojem je teško odleti: Pržena piletina

Brazilski specijalitet kojem je teško odleti: Pržena piletina

5096
0
Foto: Shutterstock

Poslužite vruće, sa čili majonezom sa strane i naravno uz hladno pivo.

Sastojci:

  • 450 g pilećih grudi bez kože
  • 2 čena belog luka
  • 1 mladi luk
  • 2-3 kašike peršuna (ista količine naseckanog peršuna i luka)
  • 5 kašika svežeg soka od limete
  • 125 g običnog brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 2 kašike karija
  • 1 veliki krompir za pečenje (oko 100 g)
  • biljno ulje, za duboko prženje
  • 1 grančica svežeg peršuna
  • čili majonez

Priprema: 
Piletinu isecite na sitnije komade, pa je stavite u veću posudu. Ogulite i sitno naseckajte luk i beli luk, pa dodajte piletini zajedno sa peršunom i sokom od limete. Začinite sa prstohvatom morske soli i sveže mlevenim crnim biberom. Stavite foliju i ostavite da se marinira 20 do 30 minuta (ili poklopite i ohladite nekoliko sati).
Zatim u veću posudu stavite brašno, prašak za pecivo i kari i sve dobro izmešajte. Oljuštite krompir, a zatim ga izrendajte na krupno. Pomešajte krompir sa brašnom i karijem i sjedinite lepo. Zagrejati duboki tiganj sa puno ulja. Pomešajte smesu krompira i brašna sa mariniranom piletinom i dobro sjedinite. Pržite piletinu, ali vodite računa da je svaki komad dobro obložen izrendanim krompirom. Svaku turu pržite 2 do 3 minute, zatim je okrenite i pržite dok obe strane ne budu ravnomerno pečene i hrskave. Izvadite i ocedite na ubrusu. Sitno naseckajte peršun i stavite preko piletine.

Pročitajte i:  Zapečene mesnate ćuftice u sosu od paradajza i pavlake

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.