Naslovna Glavno jelo BEZ PRŽENJA: Najlepši hrskavi komadi piletine iz rerne

BEZ PRŽENJA: Najlepši hrskavi komadi piletine iz rerne

10399
0
Foto: Shutterstock

Ukusni i zdravi pileći fileti koji se peku u rerni uštedeće vaše vreme, ukusni su i prave se bez mnogo masnoće.

Potrebni sastojci

600 g pilećeg filea
so
2 jaja
prezle
biber
susam
kukuruzno brašno
ulje – ili maslinovo ulje

Način pripreme

File se opere i osuši. Iseče se na žilijen. Posoli se i pospe sa malo mleveng bibera.

Ostavljamo meso da odstoji oko 15-20 minuta. U posudi pomešate 5-6 supenih kašika prezli, isto toliko susama i još toliko kukuruznog brašna.

Možete koristit kukuruzni griz. Dva jaja se umute. Stavite papir za pečenje u pleh. Prethodno ugrejte rernu na 220 stepeni.

Pročitajte i:  Preukusno: Paradajz punjen piletinom i tikvicama

Potopite meso prvo u jaja, nakon toga u smesu za pohovanje. Ispohujte dobro sa obe strane i poređajte, sa malim rastojanjem.

Svako parče pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja. Pecite oko 25 minuta, dok ne dobije lepu rumenu boju i ne postane hrskavo. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.