Naslovna Glavno jelo 3 recepta koja svi mogu da naprave

3 recepta koja svi mogu da naprave

2234
0
Foto: Shutterstock

Predlažemo vam 3 ideje za ukusan obrok, koje su toliko jednostavno da iako niste iskusna domaćica znaćete da napravite.

Makarone sa piletinom i sirom

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • malo putera
  • 600 g pilećeg filea
    začini: so, biber, origano, bosiljak
  • 4 čena belog luka
  • 3 kašike brašna
  • 2 šolje mleka
  • ½ šolje parmezana
  • makarone

Priprema:
U tiganju zagrejte puter. Dodajte belo meso iseckano na kockice, pa začinite. Propržite meso i izvadite ga na neki tanjir. Zatim u isti tiganj stavite puter i kada se istopi dodajte sitno seckan beli luk, brašno i postepeno dodajte mleko. Začinite i na kraju stavite parmezan. Kada se istopi sos je gotov (nekih 2-3 minuta). Makarone koje ste prethodno skuvali prelijte sa sosom i dodajte piletinu. Lepo promešajte. Ukrasite sa sveže seckanim peršunom i još malo parmezana.

Pica sa sosom za roštilj i piletinom

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • testo za picu
  • sos za roštilj (bbq sos)
  • 1 veće parče pilećeg filea
  • čedar sir
  • crveni luk
  • mocarela
Pročitajte i:  Recept za smuti od banane će vas držati sitim ceo dan! (VIDEO)

Priprema:
Piletinu skuvajte i iscepkajte. Zatim je prelijte sa sosom za roštilj i lepo promešajte. Na testo za picu stavite sos za roštilj i razmažite. Preko stavite izrendani čedar (lepo pokrijte testo), zatim piletinu, crveni luk iseckan na kockice i rendanu mocarelu. Pecite na 200°C nekih 20 minuta.

Američke makarone sa sirom

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 5 šolja mleka
  • 2 šolje čedar sira
  • makarone

Priprema:
Mleko stavite da prokuva, zatim dodajte makarone. Kad se skuvaju dodajte rendani čedar sir i mešajte dok se ne istopi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.