Naslovna Glavno jelo 3 predloga za lagane letnje obroke

3 predloga za lagane letnje obroke

2099
0
Foto: Shutterstock

Kada su napolju vrućine ne prija nam jaka hrana i zato su naši predlozi odličan izbor jer su lagani.

Salata sa biftekom 

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g bifteka
  • miks zelenih salata
  • čeri paradajz
  • malo parmezana

Za preliv: 

  • jogurt
  • senf
  • majonez

Priprema: 
Biftek lepo ispržite sa obe strane i isecite na što tanje trakice. Zatim u posudu stavite miks zelenih salata koje ćete začiniti uljem, balzamikom, solju i biberom. Dodajte meso, čeri paradajz isečen na pola i parmezan. Sve to lepo promešajte. Napravite preliv tako što ćete pomešati senf, jogurt i majonez i prelijte salatu.

Cezar salata 

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 70 g pančete
  • 300 g pilećeg filea
  • suvi biljni začin
  • biber
  • krutoni
  • pola ajsberg salate
  • 5 čeri paradajza
  • balzamiko sirće ili limunov sok
  • 2 kašike maslinovog ulja

Za preliv: 

  • 1 kašičica majoneza
  • 1 kašika pavlake

– ukoliko želite da preliv bude ređi, dodajte malo jogurta

Priprema:
Pančetu iseckajte na kockice i propržite u tiganju. U toj masti od slaninice, ispržite i prethodno začinjen pileći file sa obe strane. Ajsberg salatu iseckajte na trakice, čeri na polovine. Pomešajte balzamiko i maslinovo ulje i prelijte preko već posoljene salate.
Salatu slažite sledećim redom: ajsberg i čeri, preko meso, pa krutoni i slanina i na kraju preliv od pavlake i majoneza.

Pročitajte i:  Neverovatno jednostavno: Uštipci sa mlevenim mesom

Gaspaćo

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3-4 zrela paradajza srednje veličine
  • 1 zelena paprika
  • 1 mali krastavac
  • 1/4 glavice crnog luka (ili više, po želji)
  • 2 čena belog luka
  • 1 kriška starog hleba
  • 2 kašike sirćeta
  • 100 ml maslinovog ulja
  • so, biber po ukusu
  • 1/2 kašičite sitno seckane ljute paprike
  • hladna voda po potrebi

Priprema:
Paradajz, luk, beli luk i krastavac oljuštite, a papriku operite. U blender stavite krišku starog hleba izlomljenu na komade, nalijte malo vode da se hleb blago natopi, dodajte maslinovo ulje i sirće, pa dodajte crni i beli luk. Izblendajte da dobijete pastu. Zatim, dodajte krastavac kojem ste uklonili semenke, papriku i paradajz isečene na komade i blendajte dok se sve ne sjedini. Po potrebi dodajte vodu da dobijete gustinu supe koja vam prija i odgovara. Začinite solju, biberom i ljutom paprikom po ukusu. Supu ohladite u frižideru pre služenja. Servirajte supu uz dodatak sitno seckanog povrća ili komadiće prepečenog hleba.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.