Naslovna Dijete Tajni recept za savršenu figuru bez odricanja: Trikovi Francuskinja za vitku liniju

Tajni recept za savršenu figuru bez odricanja: Trikovi Francuskinja za vitku liniju

3639
0
Foto: Shutterstock

Francuske žene se ne odriču ukusne kalorične hrane i dobrog vina, i verovali ili ne, ne posećuju teretane toliko često.

Poznato je da francuskinje vole bogatu hranu i vino,ali njihov hedonistički način života ne stvara višak kilograma. Kako?

Stvar je u navikama. Umesto da pojedu hamburger u tri zalogaja, one zaista uživaju u hrani.

Francuskinje i te kako uživaju u hlebu i puteru, ali i dalje ostaju vitke i zavodljive.

A koji su to trikovi francuskih žena, koji nisu nimalo komplikovani, i možete već danas početi sa njihovim praktikovanjem, predstavljamo vam u nastavku teksta.

Budite umereni
Francuskinja neće odbiti parče torte ili neki drugi dezert ako je na zabavi. Francuzi su poznati po svojim dezertima, ali ove žene znaju šta znači jesti umereno. Uvek će birati manje parče. Takođe će se pobrinuti da ostane svesna koliko je slatkiša pojela tokom dana, ili će se možda odreći opcije dezerta za večerom ili ručkom sledećeg dana.

Jedite za stolom
Često mnogi od nas završe s jelom ispred televizora ili dok idu na posao, a možda vam se dogodilo i da jedete u automobilu, kao i neizostavno pred ekranom kompjutera. Francuskinje znaju da je važno sesti i jesti bez ometanja. Kada se usredsredite na hranu, a ne na TV program shvatićete da jedete mnogo sporije, i tu je trik da shvatite kada vam je dosta.

Pročitajte i:  Izbeljivanje jaja za Uskrs za samo 15 minuta (VIDEO)

Uživajte u hrani
Jeste li nekad pojeli toliko brzo svoju hranu da niste ni shvatili da ste gotovi? Ili još gore, da ste jeli sa toliko ometanja da niste mogli ni da se setite kakvog je ukusa bila hrana. Kjuč za izbegavanje prejedanja je sedenje za stolom, ali i uživanje u hrani. Aao jedete malu porciju pomfrita polako i namerno, uživajući u svakom zalogaju i ukusu, verovatno ćete biti siti i pre nego što pojedete celu porciju.

Fokusirajte se na pravu hranu
Francuskinje ne veruju u kupovinu gotovih obroka, čak i ako se reklamiraju kao zdravi. Francuzi veruju u kupovinu svežih namirnica, iako se možda radi samo o jogurtu i hlebu. Što je hrana manje obrađena to bolje. Usredsređene su na kupovinu svežih sireva, polumasnih mlečnih proizvoda kojima nisu dodati šećeri umesto masnoća- Zamrznuta hrana je takođe na crnoj listi francuskinja.

Hodajte što više
Francuske žene ne posećuju teretane toliko često. Umesto toga dosta šetaju, i hodanje im je dnevna rutina. Izbegavanje prevoza u korist prešačenja, hodanje stepenicama umesto vožnja liftom, i šetnja nakon obroka uobičajeni su delovi dana. Tako francuskinje ostaju aktivne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Zivotistil.rtl.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.