Naslovna Dijete Praznična dijeta: Kako da dovedete liniju do savršenstva

Praznična dijeta: Kako da dovedete liniju do savršenstva

3816
0
dijetang.jpg

Još nije kasno da skinete višak kilograma i bez problema uskočite u haljinu koju želite da obučete za “najluđu noć” i zablistate na dočeku. Ova dijeta brzo razgrađuje masti i oslobađa telo od viška tečnosti. Nakon sedam dana je ponovite.

Ako sledite ovaj režim ishrane, oslobodićete se masnih naslaga i izgubiti 4-5 kg. Da se koža ne bi opustila, vežbajte svakodnevno 30 minuta, najbolje ujutru kada se masti najlakše sagorevaju. Za bolji metabolizam, vodu pijte na dva do tri časa.

VITAMINSKA SALATA SVAKI DAN

Zdravu salatu možete da pripremite nekoliko dana unapred i čuvate u frižideru. Za jednu osobu koristite polovinu sledećih sastojaka: 1 kg šargarepe, 1 kg belog kupusa, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 1 praziluk. Preliv: 1 dl ulja, 1/2 dl, jabukovog sirćeta, 1/2 kašičice šećera, 1/2 kašičice soli.

Način pripreme: Očistite, isecite i pomešajte sve sastojke, dodajte preliv i ostavite da odstoji jedan sat. Promešajte s vremena na vreme.

JELOVNIK

PONEDELjAK

Doručak – šolja crne kafe (sa šećerom) i kriška tosta

Ručak – 2 tvrdo kuvana jaja, obaren spanać, 1 paradajz

Večera – 230 g kuvane ribe (bakalar, škarpina), vitaminska salata

UTORAK

Doručak – šolja crne kafe (sa šećerom) i kriška tosta

Ručak – veći komad kuvanog mesa ili šnita stišnjene šunke, šolja jogurta

Pročitajte i:  Bez bakinih novogodišnjih medenjaka, doček je nezamisliv - napravite ih lako i jednostavno

Večera – pileći file (230 g), vitaminska salata

SREDA

Doručak – šolja crne kafe (sa šećerom), kriška tosta

Ručak – obareno pileće belo meso, vitaminska salata

Večera – kuvani celer, 1 paradajz, 1 jabuka

ČETVRTAK

Doručak – šolja crne kafe (sa šećerom), kriška tosta

Ručak – obareno ćureće belo meso (230 g), šolja jogurta

Večera – 1 kuvano jaje, izrendana šargarepa, 25 g mladog sira

PETAK

Doručak – velika izrendana šargarepa sa sokom od pola limuna, kriška tosta

Ručak – 230 g kuvana ribe prelivene sokom od limuna

Večera – 2 tvrdo kuvana jaja, kriška stišnjene šunke, vitaminska salata

SUBOTA

Doručak – šolja crne kafe (sa šećerom), kriška tosta

Ručak – 2 kuvana jaja, velika izrendana šargarepa

Večera – 2 pileća bataka na žaru bez kožice, vitaminska salata

 

NEDELjA

Doručak – šolja čaja bez šećera (sa medom ako želite), kriška tosta

Ručak – kuvano ćureće meso, vitaminska salata

Večera – 230 g kuvane ribe prelivene sokom od limunom

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Novosti 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.