Naslovna Dijete Pravilan raspored hrane u frižideru pomaže u mršavljenju

Pravilan raspored hrane u frižideru pomaže u mršavljenju

606
0
pravilan_raspored_hrane_u_frizideru_pomaze_u_mrsavljenju_n.jpg
Foto: Shutterstock

Ranija istraživanja su pokazala da ako zdraviju hranu stavimo da nam bude u nivou očiju ili ako je posebno označimo, češće ćemo se odlučivati za zdravije obroke.

Dugoročnija studija na tu temu je sprovedena u okviru Opšte bolnice u Masačusetsu. Naime, istraživači su dve godine raspoređivali hranu u bolničkom restoranu. Na zdravije namirnice su lepili zelene nalepnice, na namirnice koje imaju dosta kalorija i zasićenih masti zalepljene su crvene nalepnice, dok je hrana umerenih karakteristika bila označena žutom bojom. Namirnice su raspoređene na taj način da su one sa zelenom oznakom uvek bile dostupnije.

U prvih šest meseci eksperimenta, prodaja namirnica sa zelenom nalepnicom je značajno porasla, dok je opala prodaja manje zdrave hrane, naročito one označene crvenom bojom.

Pročitajte i:  Jeftin i brz ručak iz rerne: Krompir i pirinač u tepsiji (VIDEO)

“Ukoliko kolače stavite na najvišu policu verovatno ćete se ređe odlučiti za njih za vreme užine. S druge strane, ako vam je šargarepa na dohvat ruke, pre ćete izabrati zdravo povrće nego nezdrave grickalica koje stoje u fioci frižidera”, izjavila je En Torndike, autor sprovedene studije.

Zato, ukoliko se odlučite da iz korena menjate svoje navike u ishrani, počnite sa reorganizacijom hrane u frižideru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.