Naslovna Dijete Patlidžan dijeta: Za dve nedelje izgubite od 3 do 5 kilograma

Patlidžan dijeta: Za dve nedelje izgubite od 3 do 5 kilograma

3300
0
Foto: Shutterstock

Režim ishrane veoma je jednostavan, ukusan i prijatan za organizam.

Prošlo je vreme slava, leto je na pragu, a manjak aktivnosti i masna hrana su verovatno uticali da tokom zime dobijete pokoji kilogram viška. Zato vam preporučujemo jednu od najukusnijih dijeta – patlidžan dijetu.

Traje 14 dana i to je neko optimalno vreme za postizanje najboljih rezultata. A ako nastavite sa istim režimom ishrane, posle dve nedelje dolazi do zastoja u gubitku kilograma. Ono što je najvažnije, kako autori dijete tvrde, možete da izgubite i do osam kilograma. Nemojte da zaboravite zlatno pravilo mršavljenja, a to je da što ste bliži svojoj idealnoj težini, to ćete manje kilograma gubiti tokom dijete. Dakle, ako skidate tri do pet kilograma, moraćete više da se potrudite nego neko ko mora da oslabi 20-30 kg. Zato budite uporni i ne posustajte. Patlidžan je lekovit i može znatno da smanji nivo holesterola u krvi. Bogat je i manganom, koji pomaže da se ubrza metabolizam. A 100g ovog povrća sadrži samo 28 kalorija. Bogato je vlaknima koja uklanjaju iz tela višak tečnosti i otpadne materije. Nedavne studije ukazuju da vlakna pomažu i da se organizam otarasi kancerogenih ćelija. Predloženi jelovnik kombinujte dve nedelje. 

Pročitajte i:  Limun i crvena paprika za vitku liniju

Doručak: 
Isti je tokom 14 dana. Salata od patlidžana s paradajzom. Plavi patlidžan isecite na šnite, posolite i ostavite 10 min. da pusti sok. Isecite ih na kockice i dodajte im isto tako isečen paradajz (umesto svežeg možete da sipate decilitar kuvanog). Sve to prelijte kašikom maslinovog ulja i ostavite da još malo odstoji. Pored toga, možete da popijete šoljicu kafe ili zelenog čaja bez šećera.

Ručak: 
Supa od patlidžana, koju pravite tako što dva patlidžana isečete na trake i propržite na maslacu. Dodajte onda paškanat isečen na sitne kockice, svežu papriku isečenu na tračice, kolutiće šargarepe, iseckan luk. Dinstajte pet minuta, zatim povrće spustite u ključalu slanu vodu i kuvajte pet minuta. U supu možete dodati lišće peršuna, paškanata, celera… Količina supe koja se može pojesti nije ograničena.

Večera: 
Dinstani patlidžan sa povrćem, koji pravite tako što jedan začinjen belim lukom pečete u rerni. Dozvoljene su dve kriške ražanog hleba i šolja nemasnog jogurta ili kiselog mleka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kurir.rs

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.