Naslovna Dijete Mršavite pola kilograma nedeljno

Mršavite pola kilograma nedeljno

61
0
dijeta.jpg

Evo jednostavnih načina za to.

Izbacite sir iz sendviča

Samo jedna kriška sira može da  sadrži 80-100 kalorija, a vi ćete sigurno staviti tri do četiri. Računajte koliko kalorija nećete uneti. Samo ako tri puta nedeljno izbacite sir iz sendviča možete izgubiti oko 1200 kalorija.

Pogledajte i Napitak za mršavljenje po receptu poznatih

Jedite pljeskavicu bez lepinje

Zašto ne biste umotali pljeskavicu u salatu recimo? Samo jedna lepinja belog hleba pokriva pola dnevno preporučenog unosa kalorija.

Začinite salatu limunom

Dresing je prava kalorijska bomba, zato ga preskočite i umesto toga iscedite pola kriške limuna preko svoje salate. Na taj način ćete sigurno uštedeti 200 kalroija.

Pogledajte i Limun, najbolji saveznik u mršavljenju

Začinite žitarice bademovim mlekom

Ne samo što je ukusnije već pola čaše bademovog mleka ima samo 30 kalorija, za razliku od 70 koliko ima obično mleko.

Stavljajte manje ulja kada kuvate

Pročitajte i:  Jedite letnje voće. Dinja podstiče mršavljenje, borovnice jačaju imunitet

Verovali ili ne, ulje može dodati čak 300 kalorija jednom obroku. Probajte da kupite prskalicu i na taj način nauljite tiganj stvarajući daleko manji sloj ulja.

Pogledajte i Kako pravilno da koristite ulja u kuhinji

Pica sa tanjom koricom

Sav taj nepotreban hleb vam samo dodaje kalorije, a samim tim i kilograme. Naučite da pravite super-tanku picu i preskočite meso, a smanjite i količinu sira na pici. Uštedećete sigurno 200 do 300 kalorija. 

Počnite da jedete grčki jogurt

Majonez koji koristite u sendvičima ima 100 kalorija na samo jednu kašiku! S druge strane, nemasni grčki jogurt koji je još ukusniji ima oko 35 kalorija na istu količinu. Pet kašika grčkog jogurta umesto majoneza štedi 335 kalorija.

Pogledajte i Kako da napravite grčki jogurt

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa

Izvor: 24sata.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.