Naslovna Deserti Torta sa kafom i kremastim filom spremna za pola sata

Torta sa kafom i kremastim filom spremna za pola sata

3113
0
Foto: Shutterstock

Evo šta vam je potrebno da pripremite ovu ukusnu tortu u čije se kore dodaje kafa, da bi bile mekane.

Sastojci:

Dve šolje brašna
Kašičica soli
Kašičica praška za pecivo
Dve kašičice sode bikarbone
¾ šolje kakaa
Dve šolje šećera
Šolja ulja
Šoljica skuvane kafe
Šolja punomasnog mleka
Dva jajeta
Kašičica ekstrakta vanile

Za fil:

Šolja punomasnog mleka
Pet kašika brašna
115 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)
115 grama margarina (omekšati na sobnoj temperaturi)
Šolja šećera
Kašičica ekstrakta vanile
Kakao za posipanje (opciono)

Priprema:

Zagrejte rernu na 160 stepeni.

Prosejte suve sastojke zajedno u jednu posudu. Dodajte ulje, kafu i mleko, pa mutite oko minut. Dodajte jaja i ekstrakt vanile, pa mutite još oko dva minuta. I neka vas ne brine što je smesa prilično “tanka” jer će narasti prilikom pečenja…

Pročitajte i:  Alarm za buđenje koji pravi kafu

Podelite smesu na dva dela i nalijte u dva manja pleha. Pecite kore oko 25-30 minuta, pa ostavite da se hladi.

U međuvremenu, pravite fil. U tiganju pomešajte mleko i brašno, pa na tihoj vatri krčkajte dok smesa ne postane gušća. Prekrijte i stavite u frižider da se ohladi.

U posudi umutite puter, margarin, šećer i ekstrakt vanile, da smesa postane kremasta. Dodajte ohlađenu mešavinu sa mlekom i mutite oko deset minuta.

Koru stavite na tacnu za tortu, premažite odozgo fil, stavite drugu koru, pa ponovo namažite fil. Po želji, pospite kakao preko.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Mondo.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.