Naslovna Deserti INTERKONTINENTAL TORTA: Stari recept za zapostavljeni kremasti desert (VIDEO)

INTERKONTINENTAL TORTA: Stari recept za zapostavljeni kremasti desert (VIDEO)

7825
0
Foto: Printscreen/YT/Emilina kuhinja

Prisetite se svog detinjstva i pripremite tortu koju svi vole. Ako je sada prvi put pravite ovaj desert sa tri vrste fila vas neće ostaviti ravnodušnim.

Sastojci:

Za koru: 

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 9 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 5 g praška za pecivo

Ovo su sastojci za jednu koru, a vama trebaju 2.

Za fil:

  • 12 žumanaca
  • 12 kašika šećera
  • 9 kašika oštrog brašna
  • 1 l mleka
  • 250 g margarina/maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 100 g kokosa
  • 10 kašika mlevenih oraha

Priprema:
Za koru: Mutite belanca dok ne dobijete penastu smesu. Zatim dodajte šećer i umutite u ćvrst šne. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo. U belanca dodajte orahe i smesu brašna, pa lagano promešajte. Obložite pleh dimenzija 30×42 cm pek papirom i izručite dobijenu smesu. Lepo rasporedite po plehu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 15-17 minuta. Na isti način ispecite i drugu koru. Presecite ih po dužini kako biste dobili 4 kore.

Za fil: Pomešajte žumanca i šećer, pa mešajte žicom. Dodajte brašno i 250 ml mleka. Mešajte žicom dok ne sjedinite. Preostalo mleko stavite da se kuva. Zatim u vrelo mleko dodajte smesu sa žumancima. Kuvajte uz neprestano mešanje. Kada se smesa malo zgusne sklonite sa ringle i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi.

Pročitajte i:  Pita sa tikvicama i sirom: Idealna za bilo koji letnji obrok

Umutite margarin, pa dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite. Ohlađeni fil postepeno dodajte u margarin i sve vreme mutite. Fil podelite na 3 dela. U prvi dodajte otopljenu čokoladu i promešajte, u drugi kokosovo brašno i promešajte i u treći mlevene orahe i promešajte.

Prvu koru premažite sa filom od kokosa, preko stavite drugu koru koju ćete premazati sa filom od čokolade, zatim stavite treću koru koju ćete premazati sa filom od oraha. Na kraju ide četvrta kora preko koje mažete preostali fil, prvo od oraha, pa od čokolade. Sa filom od čokolade premažite i stranice torte. Ukrasite mlevenim orasima. Neka torta prenoći u frižideru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: emilinakuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.