Naslovna Deserti TROSLOJNA TORTA ZA SVE PRILIKE: Svaki fil od različite vrste čokolade +...

TROSLOJNA TORTA ZA SVE PRILIKE: Svaki fil od različite vrste čokolade + glazura za sve istinske sladokusce (VIDEO)

3956
0
Foto: Printscreen/YT/Gurmantv

Ukusna torta za sve prave ljubitelje čokolade.

Sastojci:

Za testo:

  • 55 g tamne čokolade
  • 15 g putera
  • 20 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 90 g šećera
  • 55 g brašna
  • 10 g kukuruznog skroba
  • 5 g prašaka za pecivo

Fil od tamne čokolade:

  • 2 žumanceta
  • 20 g šećera
  • 90 ml mleka
  • 90 g tamne čokolade
  • 180 ml slatke pavlake
  • 10 g želatina + mleko 50 ml
Foto: Prinstcreen/YT/Gurmantv

Fil od mlečne čokolade:

  • 2 žumanceta
  • 20 g šećera
  • 90 ml mleka
  • 90 g mlečne čokolade
  • 180 ml slatke pavlake
  • 10 g želatina + 50 ml vode

Fil od bele čokolade:

  • 2 žumanceta
  • 90 ml mleka
  • 90 g bele čokolade
  • 180 ml slatke pavlake
  • 10 g želatina + 50 ml vode

Čokoladna glazura:

  • 5 g želatina + 50 ml vode
  • 20 g bele čokolade
  • 90 g tamne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:
Testo: Umutite žumanca i 45 g šećera. Dodajte brašno i opet umutite. Zatim otopite tamnu čokoladu, mleko i puter. Dodajte čokoladu u smesu sa brašnom i opet umutite. Zatim belenca umutite sa 45 g šećera. I belanca dodajte u sada čokoladnu smesu. Sipajte smesu u kalup prečnika 20 cm i pecite na 180°C 25 minuta.
Fil od tamne čokolade: Otopite čokoladu sa mlekom i žumancima. Želatin pomešajte sa mlekom i ostavite 15 minuta po strani. Dodajte želatin u čokoladu koja se topi i promešajte. Zatim umutite slatku pavlaku. Dodajte čokoladu u šlag i promešajte. Sipajte po kori i rasporedite, pa ostavite u frižideru 20 minuta.
Fil od mlečne čokolade: Mleko, čokoladu, šećer i žumanca otopite. Želatin pomešajte sa vodom. Ostavite po strani 15 minuta, pa zatim dodajte u otopljenu čokoladu i promešajte. Umutite slatku pavlaku i dodajte čokoladu. Zatim još malo umutite. Sipajte preko fila od tamne čokolade i ostavite u frižideru 20 minuta.
Fil od bele čokolade: Pomešajte mleko, belu čokoladu, želatin (koji ste napravili kao u prethodnim). Dodajte u umućenu slatku pavlaku i promešajte. Sipajte preko fila od mlečne čokolade i ostavite u frižideru 20 minuta.
Čokoladna glazura: Pomešajte želatin sa vodom. U šerpu sipajte čokoladu, belu čokoladu, slatku pavlaku i želatin, pa otopite. Prelijte preko fila od bele čokolade, pa lepo rasporedite. Stavite u frižider 20 minuta.

Pročitajte i:  Hrskava i ukusna: Svečana baklava bogatog nadeva (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gurmantv

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.