Naslovna Deserti Topi se u ustima: Kremast kolač sa trešnjama

Topi se u ustima: Kremast kolač sa trešnjama

4381
0
Foto: Shutterstock

Ukusna i kremasta poslastica koja ostavlja bez daha.

Sastojci:

  • 400 g švapskog sira
  • 3 jajeta
  • 2 kašike šećera
  • 60 g grčkog jogurta
  • 80 g meda
  • 60 g kukuruznog skroba
  • ½ kašike soli
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 100 g trešnji (bez koštica)

Priprema:
U posudu stavite sir, grčki jogurt, jaja, šećer, so, med, vanilu i kukuruzni skrob. Lepo promešajte. Sipajte smesu u tepsiju i dodajte trešnje na vrh. Pecite na 180°C tokom 25-35 minuta. Dekorišite prah šećerom.

Pročitajte i:  Desert koji se ne peče: Banana split lazanja

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.