Naslovna Deserti SVEKRVINE KROFNE: Makedonski recept za najvazdušastije testo ikada!

SVEKRVINE KROFNE: Makedonski recept za najvazdušastije testo ikada!

31858
1
Foto: Profimedia

Jednom kad probate ovaj recept samo ćete po njemu praviti preukusne vazdušate krofne.

SASTOJCI

  • 500 ml mleka
  • 1 kvasac
  • 2 žumanca
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 950 gr brašna
  • 2 kašike masti (svinjske ili biljne)

PRIPREMA

Staviti kvasac u mlako mleko da nadođe.
U vanglici promešati mast,žumanca,šećer i so.Dodati mleko sa nadošlim kvascem.

Zamesiti testo sa brašnom, da bude mekše ali da se ne lepi za prste.Ostaviti da odstoji 30 minuta i onda krofne vaditi modlicom ili čašom sa oštrom ivicom.

Testo rastanjiti na 6-7 mm i ostaviti desetak minuta da nadođu. Kada su nadošle svaku krofnu još malo sa oklagijom razvući ali ne pritiskati puno testo, već nežno raditi.

Pročitajte i:  Riba sa krompirom u rerni po bakinom receptu (VIDEO)

Ostaviti još 1-2 minuta a onda ih pržiti.

Pržiti u zagrejanom ulju, ali ne vrelom da ne bi krofne naglo izgorele. Kada stavljate krofne u ulje okrenite tako da ona strana koja je bila na stolu sad bude gore, a ona koja je bila gore ,da se prva prži u ulju.

Vaditi ih na salvetu da upiju masnoću a zatim uvaljati u šećer u prahu u koji ste dodali vanil šećer ali u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagram

Izvor: brzoukusno.blogspot.com

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. Odlicne su! Pravila sam ih veceras, svima su nam se dopale, a deca su rekla da zapisem recept! 🙂 :* Bas ih dosta ispadne, deo sam i zamrznula pa cu ih odlediti i peci drugi put kada nam se prijedu. Ostalo nam je jos i pecenih sigurno deset, za dorucak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.