Naslovna Deserti Slatki, izvrnuti desert: Pita od jabuka u čaši

Slatki, izvrnuti desert: Pita od jabuka u čaši

3267
0
Foto: Shutterstock

Pita sa jabukama je omiljena poslastica svima, a probajte da je napravite na ovakav način. Nećete se razočarati.

Sastojci za otprilike 8 čašica:

200 g glatkog brašna
100 g odstajalog maslaca (preporučuje se gi maslac)
2 kašičice šećera
malo soli
3 kašike grčkog jogurta
1 žumance
½ praška za pecivo
3 narendane jabuke
1 kašika meda
malo cimeta
1 puding od vanile
3 kašike maskarpone sira
2 kašičice  meda

Priprema:
Postupak pripremanja pite je zaista jednostavan, ali uzmite u obzir da će vam slaganje čašica oduzeti malo vremena. Prvo napravite prhko testo. Prosejte brašno, pa mu dodajte sve ostale sastojke: maslac, šećer, so, jogurt, žumance i prašak za pecivo. Kada ste zamesili testo umotajte ga u foliju i ostavite da malo odstoji. Dok testo miruje, narendajte jabuke, dodajte im med i cimet i pustite da odstoje kako bi pustile sok. Na kraju pripremite puding od vanile. Skuvajte puding prema uputstvu upotrebe, ali stavite malo manje mleka kako vam fil ne bi bio redak kada dodate maskarpone sir. Kada je puding gotov, stavite marskapone i med i pustite da se ohladi. Povremeno mešajte kako se ne bi napravila korica na filu. Svi slojevi su pripremljeni i sada počinje slaganje čašica. Prhko testo narendajte na malo veće mrvice. U čašice prvo stavite testo, jabuke koje ste malo ocedili od soka, fil od vanile, pa ponovo malo mrvica testa. Ponovite postupak dok ne popunite čašicu, ali završite s mrvicama testa. Pecite na 170°C dok gornji sloj testa ne poprimi smeđu boju, otprilke sat vremena.  Desert ohladite i poslužite uz ostatak fila od vanile.

Pročitajte i:  Ukusno i zdravo: Salata od celera i jabuke

Po receptu Petre Terner.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.