Naslovna Deserti Slasne tulumbe po originalnom receptu

Slasne tulumbe po originalnom receptu

6230
0
Foto: Shutterstock

Ovako pripremljenom tulumbom, obradujte goste i ukućane, počnite sa pripremom odmah.

Sastojci:

Za testo:

1 dl ulja
4 dl vode
so
300 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
4 jaja

Za preliv:

1 kg šećera
1 l vode
1 limun

Priprema:

Staviti vodu i ulje da provri i dodati malo soli. Skinuti sa šporeta pa dodati brašno (u koje smo umešali prašak za pecivo) i dobro izmešati. Kada je smesa na pola ohlađena dodati jaja i sve dobro sjediniti.

Staviti smesu u špric za tulumbe. Podmazati pleh i na njega istiskivati tulumbe (dužina po želji). Peći na 220 stepeni.

Pročitajte i:  SA SAMO 5 JEDNOSTAVNIH SASTOJAKA I 15 MINUTA PRIPREME: Torta za koju će vam svi tražiti recept (VIDEO)

U dublju šerpu staviti da se kuva šećer zajedno sa vodom. Kada provri dodati vanilin šećer i limun (koji je prethodno opran i isečen na kolutove). Kuvati oko 5 minuta.

Hladne tulumbe umakati u mlak preliv (agdu) i poređati u dublji pleh. Ostatak preliva sipati na tulumbe. Povremeno ih pažljivo okretati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.