Naslovna Deserti Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Poslastica našeg detinjstva – SUTLIJAŠ

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Poslastica našeg detinjstva – SUTLIJAŠ

5427
0
Foto: Stvar ukusa/Shutterstock

Starinska poslastica svima omiljena.

Evo kako i vi da postanete majstor za sutlijaš.

Sastojci:

  • čaša pirinča (po mogućstvu oblog zrna)
  • 1 l mleka
  • kesica vanilin-šećera
  • šećer po ukusu
  • cimet

Priprema:

Pirinač operite pod mlazom vode, stavite u šerpu i nalijte vodom, tek toliko da ga voda prekrije. Stavite da se kuva, pa kad provri, smanjite temperaturu, pa postepeno dolijte još oko 1 dl vode.

Neprestano mešajte da se ne zalepi za dno šerpe i ne zagori. Kad uvri sva voda, dodajte mleko, opet malo po malo i neprestano mešajući. Kako pirinač bubri, dolivajte još mleka.

Pročitajte i:  Bakin recept: Kiš sa suvom slaninicom (VIDEO)

Pirinač je skuvan kad mleko postane gusto. Tad dodajte šećer i vanilin šećer, mešajte još minut-dva na vatri.

Pre nego što sipate sutlijaš u posude, ostavite ga u poklopljenoj šerpi desetak minuta da odstoji. Pred posluživanje sutlijaš pospite cimetom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.