Naslovna Deserti Ukusna, mekana i sočna: Recept za slojevitu ŠERPA TORTU (VIDEO)

Ukusna, mekana i sočna: Recept za slojevitu ŠERPA TORTU (VIDEO)

10223
0
Foto: Printscreen/YT/Emilina kuhinja

Sočna torta za koju vam nije potrebna veština u pravljenju kolača. Jednostavno se priprema, a ukus je nezaboravan.

Sastojci:

Za koru:

  • 2 jajeta
  • 10 kašika šećera
  • 12 kašika mleka
  • 13 kašika brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašika ulja

Ovo su sastojci za jednu koru, a treba 2 da se ispeku.

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 15 kašika šećera
  • 250 g margarina/maslaca
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 150 g mlevene plazme
  • 200 g mlevenih oraha

Za ganaš:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • malo slatke pavlake

Priprema:
Za koru: Dobro umutite jaja sa šećerom. Zatim pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao. U jaja dodajte mleko i ulje, pa prosejanu smesu sa brašnom. Nastavite da mutite. Kalup prečnika 28 cm obložite pek papirom i pecite koru na 200°C nekih 15 minuta. Na isti način ispecite i drugu koru. Obe kore presecite na pola.

Pročitajte i:  Spreman za 15 minuta: Kremasti kolač sa kokosom (VIDEO)

Za fil: U mleko dodajte margarin, čokoladu, plazmu, orahe i šećer, pa promešajte. Kuvajte dok se otopi i proključa. Zatim 4 kutlače fila stavite u kalup, preko stavite prvu koru, zatim još nekoliko kutlača fila, pa sledeća kora. Postupak ponavljate dok ne utrošite materijal. Ostavite da se ohladi i upije fil. Skinite kalup i sa preostalim filom namažite tortu sa strane.

Za ganaš: Otopite čokoladu sa pavlakom za kuvanje.

Na tortu po ivicama stavite krupne orahe i u sredini napravite manji krug od krupnih oraha. Preko toga prelijte ganaš. Ostavite tortu preko noći u frižideru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: emilinakuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.