Naslovna Deserti Raskošna poslastica za početnike u kuhinji: Plazma torta sa lešnicima u kombinaciji...

Raskošna poslastica za početnike u kuhinji: Plazma torta sa lešnicima u kombinaciji sa slatkom pavlakom (VIDEO)

11384
0
Foto: Shutterstock

Ne zahteva od vas puno umeća i truda, pa će početnici i oni malo manje spretniji u kuhinji moći veoma lako da je spreme a ukus neće izostajati. Plazma i lešnici u kombinaciji sa slatkom pavlakom.

Sastojci:

  • 500ml slatke pavlake
  • 200gr šlaga
  • 300ml mleka
  • 200gr šećera u prahu
  • 400gr plazma keksa
  • 150gr prženog lešnika
  • 100gr šlaga i prehrambena boja za dekoraciju

Priprema:

Ulupati slatku pavlaku. Ulupati šlag sa mlekom i šećerom u prahu. Sjediniti obe smese. Podeliti na dva dela ali da jedan bude malo veći.

Od većeg dela ostaviti nekoliko kašika smese kojih ćemo upotrebiti pri dekoraciji. U jedan deo ( taj veći ) staviti 300gr plazma keksa i sjediniti.

U drugi deo staviti 100gr plazma keksa i mlevene lešnike, pa sjediniti.

Kalup obložiti prijanjajućom providnom folijom, pa ravnomerno istresti prvu smesu i preko drugu.

Ako nemate kalup uradite to sa tepsijom ali obrnite redosled. Dole stavite lešnik deo a odgore plazma deo.

Pročitajte i:  Zaboravljeni recept iz Patinog kuvara: Najsočnija pita od bundeve (VIDEO)

Ostavite u zamrzivač 1 – 2h, pa skinite obruč i foliju, u slučaju tepsije okrenite na tacnu i skinite foliju.

Ulupajte šlag sa mlekom ili vodom, pa mu dodajte onih nekoliko kašika smese što ste odvojili i sjedinite.

Foto: Printscreen youtube/domaći recepti

Prehrambenu boju ako je u prahu razmutite sa kašičicom vode, pa joj dodajte dve pune kašike šlaga i sjedinite, a ako je boja tečna onda je dodajte odvojenim kašikama šlaga.

U kesu za špric, na jednu stranu stavite jednu kašiku obojego šlaga, pa ostatak kese dopunite belim šlagom.

Ovako ćete dobiti dekoraciju sa slike.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: domacirecepti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.