Naslovna Deserti NAJLEPŠI I NAJUKSUNIJI SU PROVERENI RECEPTI: Stara TOČAK TORTA sa jednim jajetom...

NAJLEPŠI I NAJUKSUNIJI SU PROVERENI RECEPTI: Stara TOČAK TORTA sa jednim jajetom (VIDEO)

11315
0
Foto: Printscreen/YT/Kuvajmo lako

Torta koja se lako pravi, a ne sadrži skupe sastojke. Ukus joj je neverovatna, uverite se i sami.

Sastojci:

Za koru:

  • 1 jaje
  • 1 šolja šećera (180 g)
  • 1 vanilin šećer
  • 1 šolja mleka (180 ml)
  • 8 kašika ulja
  • 6 kašika džema od šljiva
  • 2 šolje brašna (240 g)
  • 1 kašičica sode bikarbone

Za fil:

  • 1,1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 120 g pudinga od vanile
  • 1 baš puna kašika brašna
  • 250 g maslaca ili margarina
  • 50-70 g prepečenih oraha ili lešnika

Još:

  • malo oraha ili lešnika za posipanje

Priprema:
Za fil: Mleko, šećer, vanilin šećer, puding od vanile i brašno pomešajte i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađen puding umutite, pa dodajte margarin sobne temperature i nastavite da mutite. Dodajte mlevene orahe ili lešnike i sjedinite.

Pročitajte i:  Jednostavan za pripremu: Mekan i ukusan kolač sa pomorandžom

Za koru: Jaje umutite sa vanilin šećerom i postepeno dodajte šećer, sve vreme muteći. Kada dobijete belu smesu, dodajte mleko, ulje i džem od šljiva. Sjedinite kašikom, pa dodajte brašno i sodu bikarbonu. Umutite

Pleh dimenzija 42×30 cm obložite pek papirom i sipajte smesu. Lepo poravnajte i pecite na 200°C nekih 10-12 minuta. Čačkalicom proverite da li je gotovo. Ohlađenu koru podelite na 4 trake jednake širine. Svaku traku premažite filom. Urolajte, ako prvi deo malo pukne popravite filom. Oko urolane trake ređajte ostale filovane trake tako da oblikujete krug. Zatim celu tortu premažite ostatkom fila. Pospite mlevenim orasima ili lešnicima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kuvajmolako

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.