Naslovna Deserti HRSKAVI, A MEKANI – PRAVI SVEČANI SITNI KOLAČI: Oblande sa biskvitom od...

HRSKAVI, A MEKANI – PRAVI SVEČANI SITNI KOLAČI: Oblande sa biskvitom od suvog grožđa i oraha i kremastim filom od žumanaca (VIDEO)

12586
0
Foto: Printscreen/YT/Recepttura

Ako ne znate šta da poslužite na svečanoj uskršnjoj trpezi evo fenomenalnog predloga koji će se garantovano svima dopasti.

Sastojci:

  • 2 oblande dimenzija 27×37 cm

Za biskvit:

  • 9 belanaca
  • 350 g šećera
  • 220 g brašna
  • 150 g suvog grožđa
  • 150 g seckanih oraha
  • sok od jednog limuna

Za fil:

  • 9 žumanaca
  • 270 g šećera u prahu
  • 200 g maslaca ili margarina
  • rendana korica jednog limuna

Priprema:
Umutite belanca u čvrst šne, postepeno dodajući šećer. Zatim ubacite orahe, suvo grožđe i brašno, pa sve sjedinite špatulom. Na kraju dodajte limunov sok i još jednom promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa sipajte smesu i dobro izravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi.

Žumanca umutite penasto sa šećerom u prahu. Kuvajte na pari oko pola sata dok se smesa ne zgusne. Ohladite na sobnoj temperaturi. Maslac ili margarin sobne temperature umutite penasto, pa u njega postepeno dodajte fil od žumanaca. Na kraju dodajte i rendanu koru limuna i sve dobro umutite.

Pročitajte i:  Ovo je tajna najsavršenijih knedli za supu (RECEPT)

Jednu oblandu stavite na poslužavnik sa glatkom stranom prema dole. Premažite je polovinom fila. Na fil stavite biskvit, a ako je veći od oblande, izrežite višak. Premažite drugom polovinom fila.
Stavite drugu oblandu, opet okrenutu sa glatkom stranom prema dole. Pritisnite odozgo teškim predmetom (npr. knjigom) da se slojevi što bolje priljube i ostavite preko noći. Sutradan isecite na proizvoljne komade.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: recepttura 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.