Naslovna Deserti SKLADAN SPOJ FILA, TESTA I LEŠNIKA: Izmrvljena čokoladna pita koja osvaja ukusom...

SKLADAN SPOJ FILA, TESTA I LEŠNIKA: Izmrvljena čokoladna pita koja osvaja ukusom (VIDEO)

3509
0
Foto: Printscreen/YT/Recepttura

Prhko testo sa čokoladnim filom je nešto što ove kolače čini fenomenalnim, a ako ih isečete sitnije smazaćete ih u jednom zalogaju.

Sastojci:

Za kore:

  • 300 g glatkog brašna
  • 150 g maslaca na sobnoj temperaturi
  • 80 g šećera
  • prstohvat soli
  • na vrh noža praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje

Za fil:

  • 1/2 l mleka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 70 g čokolade za kuvanje
  • 140 g šećera
  • 80 g maslaca
  • 100 g seckanih lešnika

Za ukrašavanje:

  • 30 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike mleka
  • 2 kašike ulja

Priprema:
U veću posudu sipajte brašno, izmrvljeni maslac, malo sjedinite, dodajte šećer, jaje, so, prašak za pecivo i vanilin šećer. Umesite glatko testo i dobro zamotajte u providnu foliju. Ostavite u frižideru sat vremena.

Nakon pola sata od držanja testa u frižideru, napravite fil. Pomešajte puding od čokolade sa šećerom, pa od mleka uzmite 12 kašika i promešajte tako da nema grudvica. Ostatak mleka skuvajte. Kad mleko prokuva stavite ga sa strane, sipajte u njega smesu za puding, promešajte, vratite na šporet, pa kuvajte dok se smesa ne zgusne.

U skuvani puding dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zatim ubacite maslac narezan na kockice, pa i njega sjedinite sa filom. Prekrijte providnom folijom i pustite da se malo prohladi.
Nakon sat vremena izvadite testo iz frižidera. Odvojite jednu trećinu testa i ostavite ga za kasnije. Na pobrašnjenoj podlozi razvucite veći deo testa na dimenzije pleha. Pleh namastite i pospite brašnom, pa stavite testo. Ako je negde ostalo viška testa, izrežite ga. Višak testa spojite sa nerazvaljanim delom.

Pročitajte i:  Napravite domaće medenjake

Sipajte fil preko testa i lepo rasporedite. Zatim polovinu seckanih lešnika rasporeditie po celom filu, a preko iscepkajte ostatak testa i prstima preraspodelite po celom plehu. Na kraju odozgo pospite i ostatak lešnika. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 40 minuta. Pitu ohladite na sobnoj temperaturi, pa je ukrasite otopljenom čokoladom pomešanom sa mlekom i uljem.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: recepttura

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.