Naslovna Deserti BOLJA OD ŠTRUDLE: Čarobna posna pita sa makom i džemom posuta orasima...

BOLJA OD ŠTRUDLE: Čarobna posna pita sa makom i džemom posuta orasima (VIDEO)

18461
0
Foto: Printscreen/YT/Uradi sama/Ideje za kreativce

Meko testo koje se pravi sa čajem od kamilice je ono što daje posebnu čar ovoj piti, pored odlične kombinacijte maka, oraha i džema.

Sastojci:

  • 250 ml čaja od kamilice
  • 150 ml ulja
  • 20 g kvasca
  • 3 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kesica vanilin šećera
  • narendana korica od limuna
  • 500 g brašna tip 500

Za fil:

  • 300 g mlevenog maka
  • 3 kašike džema od šipurka ili kajsija
  • 3 kašike šećera (ako je smesa za štrudle ne dodavati)

Za dekoraciju:

  • 3 kašike džema
  • mleveni orasi

Priprema:
Prvo pripremite čaj od kamilice. Ostavite da se prohladi, da bude mlak. Zatim ga sipajte u posudu, dodajte šećer, izmrvljen kvasac, promešajte, pa dodajte 1 kašiku brašna. Sve sjedinite, pa kad kvasac nadođe narendajte koru limuna, dodajte ulje, so, vanilin šećer i postepeno dodajte ostatak brašna. Prvo promešajte, pa umesite testo. Pokrijte testo i ostavite na toplom mestu da nadođe nekih sat vremena.

Pročitajte i:  Predlog za ručak: Marengo teletina

U mleveni mak dodajte džem, malo vruće vode i promešajte.

Testo premsite, pa podelite na 3 jednaka dela. Pek papir isecite na veličinu 20×30 cm i pospite sa malo brašna. Stavite testo ne pek papir i oklagijom razvucite na veličinu papira. Pleh istih dimenzija obložite pek papirom, pa ubacite prvu koru i sipajte fil preko, zatim druga kora, fil, treća kora. Poprskajte poslednju koru sa malo tople vode.

Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 180°C nekih pola sata, ali je posle 10 minuta prekrijte folijom. Gotovu pitu premažite sa džemom i pospite mlevenim orasima.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: uradisama/idejezakreativce

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.