Naslovna Deserti AKO VOLITE POSLASTICE SA JABUKAMA OVA ĆE VAM POSTATI OMILJENA: Pita sa...

AKO VOLITE POSLASTICE SA JABUKAMA OVA ĆE VAM POSTATI OMILJENA: Pita sa hrskavim korama, a istovremeno sočna i pravi se od sastojaka koje imate kod kuće

9186
0
Foto: Printscreen/YT

Da li postoji osoba koja ne voli kolače sa jabukama? Ova pita će vam se posebno svideti, jer sami pravite hrskavu koru na koju ređate fil sa jabukama. A na kraju ide ajsing od šećera u prahu.

Sastojci:

  • 20 g putera
  • 2 kašike grčkog ili običnog jogurta
  • 1 jaje
  • 170 g brašna
  • 4 male ili 2 velike jabuke
  • 80 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Još:

  • rastopljeni puter (za premazivanje testa)
  • 130 g šećera u prahu
  • 3-4 kašike vode

Priprema:
Otopite puter, a jogurt pomešajte sa jajetom u zasebnoj posudi. Dodajte otopljeni puter i nastavite da mešate, zatim sipajte prosejano brašno, pa malo varjačom promešajte, zatim stavite na radnu površinu i umesite glatko testo. Ostavite da odmori pola sata. Podelite testo na 3 dela.

Jabuke izrendajte i pomešajte sa šećerom i ekstarktom vanile. Dno okrugle tepsije obložite pek papirom, pa prvo testo razvucite na tu veličinu i stavite u posudu. Premažite rastopljenim puterom, sipajte smesu sa jabukama, pa preko drugo testo razvucite na istu veličinu, premažite puterom i smesu sa jabukama preko stavite. Poklopite trećim testom koje ste razvukli na istu veličinu i premažite istopljenim puterom.

Pročitajte i:  Savršen spoj za brz desert: Mafini sa jabukama i čokoladom

Pecite na 180°C nekih 40 minuta. Pet minuta pre kraja pečenja pomešajte šećer u prahu sa vodom i napravite glatku smesu.  Prebacite pitu na tanjir i premažite sa dobijenom smesom od šećera u prahu.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.