Naslovna Deserti NEŠTO IZMEĐU KROFNI I MAFINA: Slatko testo umočeno u šećer i cimet

NEŠTO IZMEĐU KROFNI I MAFINA: Slatko testo umočeno u šećer i cimet

11071
0
Foto: Shutterstock ID: 220703725

Divna poslastica koju možete da služite uz kafu ili šolju hladnog mleka.

Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 1 ½ šolja šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 1 ¼ šolje mleka
  • 1 jaje
  • 2 kašike putera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile

Za preliv:

  • 3/4 šolje šećera
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 1/4 šolje putera rastopljeno

Priprema:
Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, so i cimet, pa promešajte. U drugoj posudi umutite jaje, mleko, istopljeni puter i ekstrakt vanile. Sjedinite obe smese. Kalupe za mafine malo nauljite i napunite sa 2/3 testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20-22 minuta (ili 12-14 minuta ako pravite mini mafine). Proverite čačkalicom da li su gotovi.
Neka se hlade u kalupu 5 minuta, a zatim ih izvadite iz kalupa i pustite da se skroz ohlade.

Pročitajte i:  Ukusna i brza večera: Pica pita

U maloj posudi pomešajte šećer i cimet. Puter istopite, umočite mafine/krofne u njega, pa uvaljajte u cimet i šećer.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.