Naslovna Deserti KESTEN PIRE TORTA: Nezaobilazan desert na svakom slavlju koji se jednostavno priprema

KESTEN PIRE TORTA: Nezaobilazan desert na svakom slavlju koji se jednostavno priprema

1909
0
Foto: Dragica Panjković

Ovu izvrsnu poslasticu ne morate da pravite samo kada su neke proslave, nego i kada želite da se počastite nečim slatkim.

Sastojci:

  • 200 g šećera
  • 1/2 šoljice ulja
  • 1 štangla čokolade
  • 150 g mleveno-seckanih oraha
  • 1/2 kg mlevenog keksa

Za fil:

  • 250 g margarina
  • 1-2 kašike prah šečer
  • 2 kesten pirea (u obliku margarina)

Priprema:
U ½ l vode dodajte šećer, ulje, (može ko voli i 2 kašike ruma), štanglu čokolade. Stavite da se kuva i kada se otope čokolada i šećer dodajte orahe i sve prelijte preko keksa. Umutite žicom (po potrebi dodajte još keksa). Oblikujte tortu.

Pročitajte i:  Ideja za večeru: Pica rolat (VIDEO)

Umutite margarin sa prah šećerom, dodajte kesten pire i premažite tortu.
Tortu možete da dekorišete istopljenom čokoladom i sa tofife bombonama ili šlagom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Po receptu Dragice Panjković

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.