Naslovna Deserti KLASIK MEĐU DESERTIMA: Proveren recept za starinsku poslasticu kojom su mnogi oduševljeni...

KLASIK MEĐU DESERTIMA: Proveren recept za starinsku poslasticu kojom su mnogi oduševljeni – BOEM TORTA (VIDEO)

13119
0
Foto: Printscreen/YT/Bokina kuhinja

Ukusna torta koju svi vole je idelana za proslave.

Sastojci:

Za koru:

  • 10 belanaca (sobne temperature)
  • 150 g šećera
  • 100 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 kašičica kakaoa

Za žuti fil:

  • 500 ml mleka
  • 4 žumanca
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 4 pune kašike brašna
  • 150 g margarina

Za čokoladni fil:

  • 8 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 250 g margarina

Za glazuru:

  • 150 ml slatke pavlake
  • 150 g čokolade

Priprema:
Za koru:
Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakaom. Promešajte šaptulom i dodajte mlevene orahe, pa opet sjedinite. Sipajte u pleh dimenzija 30×40 cm obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 20-25 minuta.

Za žuti fil: Umutite žumanca, pa dodajte brašno i 250 ml mleka, pa nastavite da mutite. Ostatak mleka sipajte u šerpu, pa dodajte šećer i vanilin šećer, a kad proključa dodajte smesu od žumanaca. Kuvajte dok se ne zgusne. U ohlađeni fili dodajte umućeni margarin sobne temperature i sjedinite.

Pročitajte i:  GASPAĆO: Hladna supa od paradajza gotova za 15 minuta

Za čokoladni fil: Žumanca umutite sa šećerom i skuvajte na pari. Zatim dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne otopi. U ohlađen fil dodajte umućen margarin sobne temperature i sjedinite.

Slaganje torte: Koru podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo poprskajte sa malo mleka. Prva kora – čokoladni sloj – žuti sloj, zatim druga kora – čokoladni sloj – žuti sloj, pa treća kora – čokoladni sloj – glazura. Dekorišite mlevenim orasima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bokinakuhinja 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.