Naslovna Deserti Tradicionalni desert na bugarski način: Napravite baklavu bez kora

Tradicionalni desert na bugarski način: Napravite baklavu bez kora

7919
0
Foto: Shutterstock

Zasladite se posle ručka neobičnim kolačem.

Sastojci:

  • 5 šolja brašna
  • 5 šolja mleka
  • 50 g suvog grožđa
  • 3 šolje ulja
  • 2 šolje griza
  • 100 g mlevenih oraha
  • ½ kesice praška za pecivo

Za šerbet:

  • 7 šolja šećera
  • 500 ml vode
  • 1 limun

Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, mleko, ulje, orahe, griz, suvo grožđe i mešajte varjačom dok se smesa ne sjedini.

U nauljenu i pobrašnjenu pravougaonu tepsiju sipajte testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 40 minuta.

Pročitajte i:  ZANIMLJIVO: Šta bi nam se desilo da jedemo samo jednu namirnicu svakog dana?

Za šerbet: Pomešajte šećer i vodu i stavite da se kuva. Dodajte limunov sok. Kada šerbet dobije potrebnu gustinu, dok je vreo prelijte baklavu.

Isecite je na parčiće, pa na svako stavite nekoliko seckanih badema.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bastabalkana

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.