Naslovna Deserti Poljski tradicionlani kolač: BABKA- testo namazano bogatim filom od čokolade

Poljski tradicionlani kolač: BABKA- testo namazano bogatim filom od čokolade

1425
0
Foto: Shutterstock

Obradujte ukućane ukusnim kolačem od testa punjenim fenomenalnim čokoladnim filom.

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna + 100 g za posipanje
  • 1 suvi kvasac
  • 1 šolja šećera (od 200 ml)
  • 1 šolja mleka
  • 3 jajeta
  • 150 g maslaca
  • malo rendane limunove kore
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 100 g maslaca
  • 200 g crne čokolade
  • 100 g šećera
  • 100 g oraha ili lešnika

Priprema:
U mlakom mleku rastopite šećer i kvasac. Kada se kvasac aktivira dodajte rastopljen maslac, jaja, rendanu koricu limuna i malo soli, pa sve lepo izmešajte. Dodajte brašno i umesite glatko i čvrsto testo. Ostavite da naraste oko pola sata.

Za fil: Rastopite maslac i čokoladu, dodajte šećer i mlevene ili seckane orahe ili lešnike, može i bademe.

Pročitajte i:  Spremite desert za samo pola sata: 5 ideja koje će vas oduševiti

Kada se testo udvostruči, prebacite ga na radnu ploču posutu brašnom. Razvucite koliko god može, da testo bude što tanje. Premažite bogato filom. Zatim uvijte u rolat. Rolat po dužini zasecite na 3 dela, pa od njih ispletite pletenicu koju ćete staviti u pleh. Premažite sa malo maslaca i pecite oko 40 minuta na 180°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stil.kurir.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.