Naslovna Deserti PLAZMA kolač sa dva fila: Poslastica koju svi obožavaju (VIDEO)

PLAZMA kolač sa dva fila: Poslastica koju svi obožavaju (VIDEO)

27448
0
Foto: Printscreen youtube/domaći recepti

Kolače sa plazmom vole svi, posebno deca. Zato ovog vikenda obradujte celu porodicu i uživajte u slasnoj poslastici.

Sastojci:

Kora:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 50 ml ulja
  • 3 kašike mekog brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 5 g praška za pecivo
  • 150 ml mleka

Fil 1:

  • 80 g šlaga
  • 200 ml mleka
  • 700 g kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 400 g mlevenog Plazma keksa

Fil 2:

  • 60 g čokoladnog šlaga
  • 100-150 ml mleka

Dekoracija:

  • rendana bela i crna čokolada

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanaca. Mutiti belanca uz postepeno dodavanje 4 kašika šećera. Zatim dodajemo žumanca i 50ml ulja. Mutite. Toj smesi dodajemo brašno, kakao i prašak za pecivo. Sjedinite sve žicom. Pleh 30×20 malo nauljite, pospite brašnom i izručite smesu za koru. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Kada je kora gotova i malo prohlađena zalijte je sa 150 ml hladnog mleka. Ostavite da se skroz ohladi, a mleko upije.

Pročitajte i:  ITALIJANSKA TRADICIONALNA USKRŠNJA PITA: Isprobajte i vi recept za ukusno testo filovano spanaćem, rikotom i jajima koje će upotpuniti vašu svačanu trpezu

Za fil umutite 2 kesice šlaga sa mlekom, a u drugoj posudi mutimo kiselu pavlaku i šećer u prahu. Zatim sjedinimo obe smese i mutimo sve zajedno.

U ovu smesu dodajemo mlevenu plazmu i sve promešamo.

Sada na ohlađenu koru nanosimo ceo fil. Ravnomerno ga rasporedite.

Za drugi fil umutimo šlag krem od čokolade prema upustvu sa kesice. Kada je gotov premazati kolač preko prethodnog fila. Odozgo narendajte belu i crnu čokoladu, pa stavite u frižider da se stegne.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: domacirecepti.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.