Naslovna Deserti Prelivena pita od domaćeg testa sa orasima: Sočna i puna fila (VIDEO)

Prelivena pita od domaćeg testa sa orasima: Sočna i puna fila (VIDEO)

11103
0
Foto: Bakina i dekina kuhinja

Zasladite se uz popodnevnu kafu.

Potrebno je za biskvit

  • 1 jaje
  • 260 g brašna
  • 100 g griza
  • 200 ml jogurta
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašika masti
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna

Za nadev treba:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 2 kašike susama (može ispečen malo)
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika kisele pavlake

Za preliv

  • 150 g šećera
  • 100 ml vode
  • 1 mandarina
  • sok od pola limuna

Priprema:

Jaje malo žicom umutiti pa dodati navedene sastojke za biskvit i zamesiti testo. Odvojiti jednu manju lopticu a ostalo podeliti na dva dela. Prvi deo razvući oklagijom veličine pleha pa postaviti na dno.

U orahe ubaciti šećer u prahu, susam, cimet i pavlaku. U to dodati odvojeno malo parče testa pa rukama dobro sjediniti.

Pročitajte i:  Japanski ramen: Dimljena piletina sa testeninom i povrćem

Na foliju razvući fil na veličinu pleha. Preko donjeg dela u plehu staviti razvijen nadev od oraha a preko oraha drugi deo razvijenog testa. Poseći nožem na kocke i peći na 190 stepeni 45-50 min. . Pečen ponovo nožem iseći po sečenim delovima..

Preliv

U šerpu staviti 150 g šećera i 100 ml vode. Dodati nasečenu mandarinu i nacediti pola limuna. Skuvati sirup pa ga prohladiti i preliti prohlađen kolač da lepo upije.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bakina i dekina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.