Naslovna Deserti PEČENE JAGODE: Ova tehnika će učiniti da jagode budu slatke čak i...

PEČENE JAGODE: Ova tehnika će učiniti da jagode budu slatke čak i ako nisu

798
0
Foto: Shutterstock

Idealan način pripreme voća u kišnim sezonama – kad proleće prolazi bez dovoljno sunca, jagode neće biti baš dovoljno slatke niti svima po ukusu. Ispecite ih!

Sastojci:

1/2 kg jagoda
30 gr šećera
1 kašika ekstrakta od vanile

Priprema:
Operite i očistite jagode od peteljki, pa ih isecite na polovine. Izmešajte ih sa šećerom i ekstraktom vanile. Pecite ih u plehu, na pek-papiru, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, oko pola sata. Ohlađene, iskoristite kao namaz za slatke sendviče ili umutite u parfe, pa dekorišite šlagom i seckanim pistaćima ili čokoladom i domaćim pahuljicama!

Pročitajte i:  Najbrži recept za domaći džem od jagoda (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: lepaisrecna

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.